Wat is jouw ideale camping?

Ben jij iemand die graag op een camping verblijft als je op vakantie gaat? Dan heb je ook vast zo je voorkeuren. Waar de ene persoon het liefst een grote camping vol vertier opzoekt, kiest de ander liever voor een wat kleinere, persoonlijke camping. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Grootschalig of liever wat kleiner?

Met zoveel campings om uit te kiezen, zowel in het binnenland als in het buitenland, is er voor iedereen wel iets naar de smaak te vinden. Er zijn veel grote, populaire campings die je echte vakantieparken kunt noemen. Je verblijft er met vele honderden gasten tegelijk, vaak uit allerlei landen, en hebt de beschikking over allerlei faciliteiten. Zwembaden, sportvelden, speeltuinen, restaurants en entertainment: aan alles is gedacht.

Dit soort campings zijn vooral erg populair bij gezinnen met opgroeiende kinderen. Kinderen hebben hier altijd wel speelkameraadjes, en zeker genoeg te doen. Een prima keuze dus, zeker als je kiest voor een camping op een mooie plek, waar ook nog eens wat leuke uitstapjes mogelijk zijn.

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Is zo’n hele grote camping niets voor jou, dan kun je ook op veel kleinere terecht. Heel leuk is ook een vakantie op de boerderij. Dit is kleinschalig, op een unieke plek, en midden in de natuur. Er zijn minder faciliteiten, maar daar krijg je een hoop rust en een uniek inkijkje op de boerderij voor terug.

Op een toeristische bestemming of juist daarbuiten?

Ook de locatie van de camping is natuurlijk van belang. Kies je daarbij het liefst voor een vakantie op een bekende toeristische bestemming, of liever voor een camping op een rustigere plek? In het eerste geval weet je dat er in ieder geval genoeg te doen is, en het er altijd gezellig druk is. Kies je voor een minder bekende bestemming, dan geniet je juist van wat meer rust, en vaak een wat meer idyllische omgeving. Aan jou de keuze!

Welke activiteiten hebben je voorkeur?

Natuurlijk hangt je keuze voor een camping ook af van welke activiteiten je voorkeur hebben. Kies je voor overnachten bij de boer, dan kies je voor activiteiten in de natuur. Voor dieren, voor een kijkje in de keuken van een boerenbedrijf, en voor kleinschalig vermaak, dat je vaak zelf moet creëren. Kinderen die zelf nieuwe spelletjes verzinnen, ravotten in de modder of helemaal op kunnen gaan in het verzorgen van de dieren.

Het tegenovergestelde is ook hier weer mogelijk, uiteraard. Meer georganiseerd vermaak, excursies, zwembadspelletjes of het bezoeken van toeristische trekpleisters, of juist uitgebreid fietsen of wandelen. Op basis van je voorkeuren is er altijd wel een camping te vinden die bij je past.

Gerelateerde berichten