Met de trein richting Madrid!

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een stad boordevol cultuur en geschiedenis. Het is ook een van Europa’s populairste toeristische bestemmingen en is in elk jaargetijde een geweldige plek om te bezoeken; ze heeft voor elk wat wils: musea, galeries en theaters die de beste kunst ter wereld tonen; drukke markten waar je alle denkbare levensmiddelen kunt kopen, van verse producten tot traditionele Spaanse delicatessen zoals jamón serrano (gerookte ham) of tortilla española (Spaanse omelet); restaurants met gerechten uit heel Spanje of zelfs Azië in Madrid’s Chinatown; ontelbare bars die nooit lijken te sluiten; en een actief nachtleven.

Als je van plan bent met de trein naar Madrid te reizen, zijn hier vijf handige tips om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1) Plan je reis van tevoren

Je treinreis naar Madrid van tevoren plannen is belangrijk omdat je zo geld kunt besparen, zeker weet dat je een zitplaats in de trein hebt, en je beter van je tijd in Madrid kunt genieten. Vroeg je kaartjes kopen betekent ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over haast op het laatste moment, en dat je de tijd kunt nemen om de voor jou beste route te kiezen.

2) Bekijk de dienstregeling van tevoren

De hogesnelheidstreinen AVE tussen Madrid en andere Spaanse steden rijden heel regelmatig, maar er zijn ook veel andere soorten treinen die het station van Madrid aandoen. Kijk van tevoren de dienstregeling na om de beste trein voor je reis te vinden en verrassingen op het laatste moment te voorkomen.

3) Reserveer een zitplaats

Het reserveren van een zitplaats op een treinreis naar Madrid is belangrijk omdat je er dan zeker van bent dat je tijdens je reis een zitplaats hebt. Dit kan via de Renfe website of op het station. Het serveren is vooral belangrijk in drukke tijden zoals schoolvakanties, wanneer de treinen drukker zijn, of op populaire routes zoals Madrid-Barcelona. Als je niet van tevoren een zitplaats reserveert, kun je uiteindelijk de hele reis staan, wat oncomfortabel en vermoeiend kan zijn.

4) Wees je bewust van de bagage beperkingen

Renfe heeft strenge bagagebeperkingen, dus wees je bewust van hoeveel gewicht en afmetingen je tassen zullen innemen. Je kunt extra moeten betalen voor grotere of zwaardere tassen, dus het is het beste om licht in te pakken . Er is ook een limiet aan het aantal tassen dat je mag meenemen, dus controleer dit voor je op reis gaat.

5) Kom vroeg aan op het station

Als je een trein neemt van Madrid naar een andere stad in Spanje, kun je het beste minstens 30 minuten voor het vertrek van je trein op het station aankomen. Zo heb je tijd om op het laatste moment nog hapjes of drankjes te kopen, je perron te vinden en zonder stress in de trein te stappen. Als je later dan dit aankomt, mis je misschien je trein, en moet je wachten op de volgende. Dat is uiteraard geen goed begin van die welverdiende reis naar de zon.

Alvast heel veel plezier op je reis!

Gerelateerde berichten