Tips voor een weekendje Londen

Londen is een stad die voor elk wat wils heeft. Als je op zoek bent naar avontuur, zijn er in Londen genoeg dingen te doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Als je meer geïnteresseerd bent in het opsnuiven van de geschiedenis en cultuur, zijn er ook tal van musea en historische monumenten om te verkennen. En als je gewoon wilt ontspannen en het rustig aan wilt doen, dan heeft Londen geen tekort aan parken en groene ruimten waar je een luie middag kunt doorbrengen. Wat je interesses ook zijn, er is altijd wel iets nieuws en spannends te beleven in Londen. Hier zijn een aantal leuke dingen die je dit weekend in de stad kunt doen:

1. De Notenkraker in het Sadler’s Wells Theater

Als je deze kerst op zoek bent naar ballet, mag je de “Notenkraker” in het Sadler’s Wells Theater niet missen . Dit prachtige verhaal komt tot leven door uitbundige decors, prachtige kostuums en een internationale cast van dansers van wereldklasse.

2. Een London Illuminations Cruise op de rivier de Theems

Waarom trek je er met vrienden of familie niet op uit om Londen bij nacht te zien? Maak een avondcruise over de rivier de Theems aan boord van een van City Cruises’ vaartuigen. Je zweeft langs beroemde monumenten als Westminster Abbey, de London Eye en de Tower Bridge, allemaal verlicht met feestelijke verlichtingen.

3. Een Comedy Club in het Leicester Square Theater

Het Leicester Square Theater houdt dit weekend een avond vol gelach met een reeks hilarische comedy acts . Op zaterdagavond staat de Canadese stand-up Matthew DiSero op het programma, die met zijn scherpe satire regelmatig te zien is in Amerikaanse late night shows. Hij krijgt gezelschap van de Britse komiek Martin Mor en Sydney James Mellor, die beiden hun eigen unieke stijl van observerende humor bieden.

4. Een spookachtige ervaring in de Grenadier Pub

Als je iets spookachtigs zoekt om dit weekend te doen, ga dan naar Kensington High Street en bezoek een van Londen’s meest historische pubs. De Grenadier werd in 1720 gebouwd en gebruikt door de wachters van de hertog van Wellington gedurende vele jaren. Het is sindsdien weinig veranderd, en daarom werd het gebruikt in talrijke scènes voor de Harry Potter films. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie waar bezoekers een stap terug in de tijd kunnen zetten en kunnen genieten van hartig Brits eten en drinken.

5. Een live jazz ervaring in Soho

Zwaai dit weekend naar een van Londen’s hipste bars voor een live jazz ervaring . Madame Jojo’s biedt al sinds 1963 onderdak aan muziekliefhebbers en presenteerde door de jaren heen enkele van ‘s werelds grootste musici in haar piepkleine kelderclub. Het is nu een trendy hotspot waar artiesten bijna elke avond van de week hun acts brengen, waaronder enkele van de meest geliefde jazz- en bluesbands van de stad.

6. Een comedyshow in Cadogan Hall

Als je in het weekend op zoek bent naar een lach, ga dan naar Sloane Square waar je enkele van de populairste komieken van het land kunt meepikken. Het Royal Philharmonic Orchestra (RPO) brengt zijn Big Bang concertserie naar Cadogan Hall op zaterdag- en zondagavond met een rooster van spraakmakende artiesten uit de wereld van de komedie, waaronder Milton Jones, John Bishop en Stephen K. Amos.

Dit weekend zit Londen vol met activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Van Winter Wonderland tot het Royal Opera House, er is voor iedereen wel iets te beleven in de stad. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, ga dan zeker een van de nieuwe theaterproducties bekijken of een live jazz show in Soho meepikken.

Wat je ook kiest te doen, veel plezier en geniet van je tijd in Londen!

Gerelateerde berichten